onsdag den 30. januar 2013

Af med lortet til ulandene.


Danmark vil nu eksportere deres atomaffald. Det har jo ellers hele tiden været planen at det skulle graves ned et sted i Danmark, og der har været lavet dyre undersøgelser for at finde de bedst egnede steder. Beboerne der boede i nærheden af disse steder har selvfølgelig protesteret, for ingen ønsker jo at have atomaffald liggende i baghaven. Regeringen har dog indtil nu ikke haft meget forståelse for dette, for det er jo ikke farligt, som de sagde. Beboerne i de berørte områder kunne berette hvordan deres huspriser raslede ned, for hvem vil købe et hus hvor der er risiko for at det bliver gravet ned.

Nu har man så i stedet besluttet sig for at eksportere det. Man kan jo så spørge sig selv hvilket land der ønsker at få leveret sådan noget lort, men penge kan jo gøre meget, så ingen tvivl om at man nok skal finde et fattigt land som med glæde vil tage det. Selvfølgelig imod betaling.

Er sådan en praksis særlig moralsk rigtigt. Er det ikke at udnytte et uland. Vil det modtagne land overhovedet være klar over risikoen, eller tænker de bare kortsigtet. Klart at hvis landet er så fattigt at det ikke kan forsørge deres indbyggere, så er man jo villig til næsten hvad som helst. Men er vi virkeligt så kolde at vi er ligeglade med at det modtagne land, måske en gang i fremtiden vil være ubeboeligt fordi de få vandreserver de har, vil være forgiftet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar