onsdag den 9. januar 2013

Brixtofte, Banke og den pædofile Oppfeldt.


I det sidste stykke tid har man kunne følge dramaet om Fredericias borgmester Thomas Banke. Det overgår jo de villigste reality show. Manden har fusket med bilag og ladet borgerne betale for hans private forbrug, alt imens han var påvirket af morfin. Hvis det havde været et reality show, så var han helt sikkert blevet stemt ud, men i venstre skal der åbenbart mere til, for selvom fire ud af fem venstrefolk i byrådet vil af med ham, så var det ikke Banke der røg ud, men tværtimod de fire der ville af med ham. I går kunne man så læse at Peter Brixtofte opfordrede Banke til at blive som borgmester. Ja Fanden hytter jo sine. At en bedrageridømt går offentligt ud og støtter en bedragerimistænkt er vel ikke nogen overraskelse, men det kan da umuligt være særlig gavnligt for partiet Venstre.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg bestemt ikke er tilhænger af Venstre, men alligevel synes jeg at det er tragisk for demokratiet og ikke mindst Fredericia, at man lader sådan noget ske. En mand som Banke burde have været smidt ud, og aldrig mere have haft mulighed for et erhverv som borgmester igen. At Venstre ikke synes dette, er måske ikke nogen overraskelse, for det er ikke første gang at en venstremand laver skandaler, og alligevel får lov at fortsætte. Mange husker sikkert den pædofile Flemming Oppfeldt der blev dømt for at være sammen med en 14-årig dreng. Han blev godt nok ekskluderet fra Venstre, men efter en årrække fik han lov til at vende tilbage igen. Loftet er åbenbart meget højt i Venstre. I hvert fald når det gælder deres egne medlemmer. At Brixtofte røg ud, skyldes nok ikke hans handlinger, men mere hans uheldige optræden i pressen.

Man kunne jo fristes til at spørge, om man skal man være kriminel for at være medlem af Venstre, eller om det bare en fordel. En ulempe lader det jo ikke til at være.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar