onsdag den 23. januar 2013

Flamberer Amin andet end mad ?


Landets nok mest kendte restauratør i øjeblikket er nok Amin Skov fra Vejlegården. Det er ikke fordi han har den mest velsmagende mad han er blevet kendt, men fordi han igennem længere tid har været midtpunkt i en fagforeningskonflikt. Forleden tog han så en spring op af kendis stigen, da han blev anholdt for at have sat ild på sin restaurant sidste år. I grundlovsforhøret blev han dog løsladt igen, da dommeren ikke fandt politiets beviser eller indicier tilstrækkelige. Han er dog fortsat sigtet.

Om manden er skyldig eller ej, er ikke det afgørende, for i pressen er han allerede blevet dømt skyldig, og det vil kræve at en anden bliver fundet skyldig, før Amin bliver bare en smule renset. I Danmark er det nemlig ikke kun domstolene der dømmer, men i højere grad pressen, og de behøver ingen beviser. De skriver hvad der passer dem og bruger gerne anonyme kilder. De behøver ingen anklager, forsvarer eller nævninge. De klare det hele selv.

Når man har prøvet at være igennem pressens vridemaskine, så ved man at man skal tage det de skriver med et gran salt, men dem der ikke har, de tager gerne pressens ord for gældende. ”Jamen der stod da i avisen”, Ja det kan fandme godt være det stod i avisen, men fordi man gentager en løgnehistorie, så bliver den ikke sand.

Personligt er jeg fuldstændig ligeglad med om Amin har flamberet sin restaurant, eller om han findes skyldig eller ej, men det irritere mig at pressen ikke venter på domstolenes afgørelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar