lørdag den 16. marts 2013

Børn skal tisse på et elhegn.


Alt tyder nu på at vi får heldagsskoler. Ungerne skal have en arbejdsuge der svarer til voksnes. Det er slut med at tilrettelægge deres egen fritid, for det skal staten nok styre. Vi er nu gået fra socialisering af børn styret af forældre. Til en dobbelt socialisering. Til nu hvor det så næsten udelukkende bliver en socialisering fra staten.

Da jeg gik i skole var frikvarterene de bedste. Alt hvad der foregik imellem var bare ventetid, og når klokken endelig ringede ud for sidste gang, så startede dagen først for alvor. Nu kunne vi spille fodbold. Lege cowboyer og indianere. Vores fantasi bestemte hvad der skulle ske den dag. Der var ikke nogle voksne som bestemte det. Så længe vi var hjemme til aftensmaden, så var der ingen der brokkede sig. Vi lærte at tage vores egne beslutninger. På godt og ondt. Erfaringerne fulgte med ind i voksenlivet. Lad være med at tisse på et elhegn. Den lektie glemte man da aldrig.

Nu vil man så kordinere børns fritid. Alt skal styres af de voksne. Fantasien skal ikke have frit løb mere. Nu er det staten der skal bestemme, hvad der skal ske. Erfaringerne kommer i den rækkefølge som staten har bestemt, og nok mest som en teoretisk viden.

Nu kan det kraftedme være nok. Vi skal ikke have et George Orwell samfund for vores unger. De skal ikke ensrettes som robotter. Ungerne skal have lov til at bruge deres fantasi så meget som muligt, og selv tilrettelægge det meste af deres tid efter skole. De skal fandme have lov til at tisse på et elektrisk hegn hvis de synes. Det skal en eller anden pædagog sgu ikke styre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar