lørdag den 6. april 2013

Hitler lever.


De tyske myndigheder vil nu indlede efterforskningen af omkring 50 vagter der arbejdede i Auschwitz under 2. verdenskrig. Efterforskningens formål er at finde ud af om de medvirkede til drab.

 

Vagterne er nu omkring de 90 år gammel, så det må da siges at være sidste udkald hvis man vil nå at straffe dem. Ved ikke om de tyske myndigheder arbejder så langsomt, at det har taget 70 år at komme til den konklusion at der foregik noget fordækt i Tyskland under krigen. Men tvivler på det er langsommelighed der er grunden. Grunden er nok mere symbolpolitik. For hvorfor ellers komme med sådan en melding nu.

 

Om vagterne gjorde sig skyldig i drab under krigen er jo et svært spørgsmål. De modtog deres ordre som de udførte. Præcis som andre dele af militæret gør over hele verden. Havde de et reelt valg om at sige fra, og kan man forvente at en underordnet gør det. Det er vinderne der skriver historiebøgerne, og dem der kan retsforfølge. De tyske vagter var nok ikke meget anderledes end de russiske vagter, eller de amerikanske for den sags skyld. De tyske soldater der blev fanget af amerikanerne blev udsat for tortur. Præcis som de gør i dag rundt omkring i hemmelige lejre.

 

Ingen tvivl om at de tyske vagter har gjort og set ting som ikke burde finde sted, men at komme 70 år efter og vil retsforfølge dem, er da helt hen i vejret. Hvis man skulle have gjort det, så burde det være sket lige efter krigens afslutning. Det er jo ikke sådan man først har fundet ud af hvem de er nu. Det har man hele tiden vidst. Tyskerne grundighed gør at alt har været nedskrevet. Hvorfor så i alverden vente så mange år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar